Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 19:04 - Агнешко задушено по манастирски
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 2135 Коментари: 0 Гласове:
0



Агнешко задушено по манастирски

Агнешко задушено по манастирски
(рецептата е от Бачковския манастир “Успение Богородично”)

1 кг агнешко месо
1/2 ч.л. смлян черен пипер
2 с.л. брашно
2 с.л. олио
1 жълтък
сока на 1 лимон (или на върха на ножа лимонтузу, размито в 1 чаена лъжичка вода)

Нарязваме агнешкото месо на големи хапки, които поръсваме с черния пипер и със сол на вкус. Всяко парче овалваме в брашното и леко запържваме в загрятото олио (или същото количество краве масло).

Парчетата нареждаме в тенджера. Наливаме толкова топла вода, колкото е необходимо, за да покрие месото, и на тих огън под похлупак варим, докато месото напълно омекне.
Отделно разбиваме жълтъка с лимоновия сок (лимонтузуто), смесваме го с 1-2 супени лъжици от соса и го сипваме в ястието, което разбъркваме с дървена лъжица. Държим тенджерата на огъня, докато сосът се сгъсти.

Поднасяме веднага.


Тагове:   агнешко,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586745
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930