Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. zaw12929
14. stela50
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. zaw12929
14. stela50
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
Постинг
04.09.2009 19:03 -
Джиснат зрял боб плакия
Джиснат зрял боб плакия
за 4-5 кг гозба:
1 кг зрял боб, 2 средно големи глави лук, 2 моркова, 400 гр консервирани домати, 2-3 с.л. доматено пюре за готвене, 2 пиперки зелена и червена, по 1 щипка от 2 пръста- машерка, риган и сминдух, 1/2 ч.л. канела, щипка от 4 пръста джоджен, 1 равна с.л. червен пипер, 100 мл зехтин.
Боба накисвате поне за 3 часа в студена вода преди готвене, като няколко пъти го претривате в реце и измивате през час, 2 пъти е достатъчно. След тази процедура го сложете да се възвари с вода колкото да го покрие 2 пръста, оставяте да поври 10 мин и изхвърляте водата като пак го премивате самия боб, може да повторите това с завирането 2 пъти по желание. След всичко това го оставяте да си ври с нужното ви количество вода но не ви съветвам да е повече от 1,5 пъти повече вода спрямо боба. Сопваме една супена лъжица от зехтина, подправките без джоджена и червения пипер, пускаме из вътре една цяла глава лук цепната на 4 отгоре само и един цял морков. Когато моркова и лука са сварени ги намачкваме до пастообразна маса или ги пасираме с малко вода и връщаме във боба оставяме така да поври докато е почти готов самия боб. В тиган или удобен съд в загретия зехтин запуржваме накълцаните на дребно останал лук, морков, пиперки и червения млян пипер, като поомекнат достатъчно, добавяме 1-2 с.л. брашно след като се позапържи и то добавяме доматите и готвим така 3-5 мин. Смесваме в тава боба и запържената смес, добавяме доматеното пюре, подправяме на сол и наръсваме с джоджена, разбъркваме добре и слагаме да печем във фурна на 200-250 градуса докато се сгъсти хубаво боба и да са сготвени всички продукти в него. По желание докато ври може да пуснете една суха люта чушка която сте цепнали по дължина и сте махнали семето от нея.
за 4-5 кг гозба:
1 кг зрял боб, 2 средно големи глави лук, 2 моркова, 400 гр консервирани домати, 2-3 с.л. доматено пюре за готвене, 2 пиперки зелена и червена, по 1 щипка от 2 пръста- машерка, риган и сминдух, 1/2 ч.л. канела, щипка от 4 пръста джоджен, 1 равна с.л. червен пипер, 100 мл зехтин.
Боба накисвате поне за 3 часа в студена вода преди готвене, като няколко пъти го претривате в реце и измивате през час, 2 пъти е достатъчно. След тази процедура го сложете да се възвари с вода колкото да го покрие 2 пръста, оставяте да поври 10 мин и изхвърляте водата като пак го премивате самия боб, може да повторите това с завирането 2 пъти по желание. След всичко това го оставяте да си ври с нужното ви количество вода но не ви съветвам да е повече от 1,5 пъти повече вода спрямо боба. Сопваме една супена лъжица от зехтина, подправките без джоджена и червения пипер, пускаме из вътре една цяла глава лук цепната на 4 отгоре само и един цял морков. Когато моркова и лука са сварени ги намачкваме до пастообразна маса или ги пасираме с малко вода и връщаме във боба оставяме така да поври докато е почти готов самия боб. В тиган или удобен съд в загретия зехтин запуржваме накълцаните на дребно останал лук, морков, пиперки и червения млян пипер, като поомекнат достатъчно, добавяме 1-2 с.л. брашно след като се позапържи и то добавяме доматите и готвим така 3-5 мин. Смесваме в тава боба и запържената смес, добавяме доматеното пюре, подправяме на сол и наръсваме с джоджена, разбъркваме добре и слагаме да печем във фурна на 200-250 градуса докато се сгъсти хубаво боба и да са сготвени всички продукти в него. По желание докато ври може да пуснете една суха люта чушка която сте цепнали по дължина и сте махнали семето от нея.
България и Великото преселение на народи...
Числата от тото
Forex Options - по-добрият избор спрямо ...
Числата от тото
Forex Options - по-добрият избор спрямо ...
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Любим линк
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца