Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 18:47 - Дроб-сърма
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 1909 Коментари: 0 Гласове:
0




Дроб-сърма




Агнешки дреболии (от 1 агне)
Агнешко було - 1 брой
Пресен кромид лук - 2 връзки
Растително Масло - 0,5 ч.ч.
Ориз - 0,5 ч.ч.
Кисело мляко - 1 ч.ч.
Яйца - сурови - 2 броя
Доматено Пюре - 1 ч.л.
Джоджен - 0,5 връзки
Сол (на вкус)
Черен пипер (на вкус)

• Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд.
• Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите, черният пипер, ситно нарязаният джоджен и 1-2 чаши от бульона.
• След 15-20 минути съдът се отстранява от огъня.
• Агнешкото було, предварително накиснато в хладка вода, се нарязва на парчета, в които се разпределя сместа от месото и ориза.
• Сармите се нареждат в тавичка, като загънатите краища на булото се оставят отдолу, заливат се с малко бульон и по 1 лъжичка от размитото с вода доматено пюре и се пекат в умерена фурна.
• Готовото ястие се полива с разбитите яйца и киселото мляко и се запича 10-15 минути в по-силна фурна




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586514
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930