2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
кавърма
рецепта за 4 порции вкусна кавърма
1/2 кг обезкостено телешко
1 ч.ч. гъби нарязани на филийки
100 г кашкавал
4 яйца
5–6 глави лук
1 зелена и 1 червена чушка
1 - 2 домата
4 с.л. олио
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
Нарязаното на кубчета месо се запържва до златисто в половината от олиото. След това тенджерата се похлупва и месото се задушава.
Лукът се нарязва наедро, гъбите - на филийки, а доматите и чушките – на малки парчета. Лукът и гъбите се задушават в останалата част от олиото, добавят се доматът и чушката и се оставят да се задушат.
Задушеното месо се смесва със зеленчуците, налива се топла вода и се подправя с червен пипер, чубрица и черен пипер. Разбърква се и се оставя да поври около 10 минути.
Сместа се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с настъргания кашкавал и във всяко гювече се счупва по едно яйце. Слагат се да се запекат за кратко, докато яйцата се забулят …
и се сервира.
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца