Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 18:33 - кавърма
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 1908 Коментари: 0 Гласове:
0



кавърма
рецепта за 4 порции вкусна кавърма

1/2 кг обезкостено телешко
1 ч.ч. гъби нарязани на филийки
100 г кашкавал
4 яйца
5–6 глави лук
1 зелена и 1 червена чушка
1 - 2 домата
4 с.л. олио
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване

Нарязаното на кубчета месо се запържва до златисто в половината от олиото. След това тенджерата се похлупва и месото се задушава.

Лукът се нарязва наедро, гъбите - на филийки, а доматите и чушките – на малки парчета. Лукът и гъбите се задушават в останалата част от олиото, добавят се доматът и чушката и се оставят да се задушат.

Задушеното месо се смесва със зеленчуците, налива се топла вода и се подправя с червен пипер, чубрица и черен пипер. Разбърква се и се оставя да поври около 10 минути.

Сместа се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с настъргания кашкавал и във всяко гювече се счупва по едно яйце. Слагат се да се запекат за кратко, докато яйцата се забулят …
и се сервира.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 585210
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031