Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2009 16:48 - Кавърма кебап
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 3188 Коментари: 0 Гласове:
0



Кавърма кебап

рецептата е така както баба го приготвяше

1/2 кг свинско (агнешко, телешко) месо
2 с.л. олио
3 -4 глави кромид лук (или 2-3 стръка праз лук)
4 -5 чушки (капия)
3 -4 люти чушлета за украса по желание
3 с.л. доматено пюре
50 мл червено вино
магданоз и чубрица
1 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус

Месото се нарязва на кубета и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук. Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се пробавят нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер,солта и разреденото доматено пюре.

След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон.

Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото. При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.

Поднася се с гарнитура от ориз и задушени зеленчуци

Идея: Ястието, когато е почти готово, може да бъде прехвърлено в пръстени гювечета и запечено във фурна, така го приготвям на вилата в камината се пече и мирише на вкусно




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586778
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930