2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. mt46
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. bojil
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Кавърма кебап
рецептата е така както баба го приготвяше
1/2 кг свинско (агнешко, телешко) месо
2 с.л. олио
3 -4 глави кромид лук (или 2-3 стръка праз лук)
4 -5 чушки (капия)
3 -4 люти чушлета за украса по желание
3 с.л. доматено пюре
50 мл червено вино
магданоз и чубрица
1 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
Месото се нарязва на кубета и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук. Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се пробавят нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер,солта и разреденото доматено пюре.
След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон.
Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото. При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.
Поднася се с гарнитура от ориз и задушени зеленчуци
Идея: Ястието, когато е почти готово, може да бъде прехвърлено в пръстени гювечета и запечено във фурна, така го приготвям на вилата в камината се пече и мирише на вкусно
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца