2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Кьополу
изпитана и проверена рецепта за Кьополу
2 кг червени чушки
1 кг зелени чушки
2 кг паталаджани
4 кг домати (консервни) или 2 буркана доматено пюре
1/2 кг моркови
250 мл олио
Чушките и патладжаните се опичат, след което се обелват и се смилат с машинка за месо или с блендер.
Морковите се сваряват и се смилат.
Ако се прави с домати, те се измиват, бланшират се, обелват се и се настъргват на ренде или се смилат за да се получи доматен сок.
В голям съд се слага доматеният сок и се вари докато се изпари водата и се сгъсти след което се слагат останалите зеленчуци и олиото. И се вари докато се получи гъста каша.
Ако се прави с доматено пюре продуктите се смесват и се слага съвсем за кратко на огън, да бъкне.
Подправките като чесън, магданоз, оцет ги слагам през зимата. Полученото кьополу е много ароматно.
Разсипва се в затоплени буркани и се вари около 5 минути.
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца