Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
08.09.2009 11:55 -
Чомлек - кебап Пирин
Чомлек - кебап
Продукти:
900 г телешко (свинско, агнешко) месо
75 мл олио
25 г краве масло
сол
100 г кромид лук
500 г арпаджик
1 с л брашно
1 1 /2 с л доматено пюре
100 г домати
50 мл червено вино
25 г магданоз
1, 5 г черен пипер
1 с л чубрица
Приготвяне:
• Месото (от бут- шол, ябълка или от плешка) се нарязва на парченца по 25-30 г.
• Запържва се в част от олиото.
• В същата мазнина след изваждането на месото се задушава до омекване нарязаният на дребно лук.
• Прибавя се разреденото доматено пюре.
• Сместа се разбърква и се задушава, докато остане почти на мазнина.
• Слага се червеният пипер.
• Връща се запърженото месо и се залива с вода.
• Посолява се и се прибавя половината от виното.
• Похлупва се плътно с капак и се задушава на умерен огън до полуомекване.
• Прибавя се арпаджикът, който предварително е задушен в останалата мазнина до полуомекване, обелените и нарязани на дребно червени домати, чубрицата и останалото вино.
• Няколко минути преди да се острани от печката, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло.
• Съдът се разклаща и се оставя да къкри, докато мазнината излезе на повърхността.
• Готовото ястите по желание се поръсва с дребно нарязан магданоз.
• Поднася се с гарнитура от ориз, поръсен със смлян черен пипер.
900 г телешко (свинско, агнешко) месо
75 мл олио
25 г краве масло
сол
100 г кромид лук
500 г арпаджик
1 с л брашно
1 1 /2 с л доматено пюре
100 г домати
50 мл червено вино
25 г магданоз
1, 5 г черен пипер
1 с л чубрица
Приготвяне:
• Месото (от бут- шол, ябълка или от плешка) се нарязва на парченца по 25-30 г.
• Запържва се в част от олиото.
• В същата мазнина след изваждането на месото се задушава до омекване нарязаният на дребно лук.
• Прибавя се разреденото доматено пюре.
• Сместа се разбърква и се задушава, докато остане почти на мазнина.
• Слага се червеният пипер.
• Връща се запърженото месо и се залива с вода.
• Посолява се и се прибавя половината от виното.
• Похлупва се плътно с капак и се задушава на умерен огън до полуомекване.
• Прибавя се арпаджикът, който предварително е задушен в останалата мазнина до полуомекване, обелените и нарязани на дребно червени домати, чубрицата и останалото вино.
• Няколко минути преди да се острани от печката, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло.
• Съдът се разклаща и се оставя да къкри, докато мазнината излезе на повърхността.
• Готовото ястите по желание се поръсва с дребно нарязан магданоз.
• Поднася се с гарнитура от ориз, поръсен със смлян черен пипер.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Любим линк
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца