Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
Постинг
06.10.2009 11:49 -
Капама. Българска национална кухня
Капама. Българска национална кухня
Съставки:
500 гр. свински вратни пържоли
500 гр. пилешко месо
500 гр. телешко месо
300 гр. пушен бекон
40 см. кървавица
1 кисела зелка
1/2 ч. ориз
Чер пипер (зърна)
5 дафинови листа
Приготвяне и сервиране:
Продуктите се редят в голям глинен съд в следната последователност: на дъното зеле, навитата на колело кървавица, телешкото месо, зеле, беконът, пилешкото месо, зеле, пържолите, зеле.
Между редовете поръсваме ориз, черен и червен пипер.
Сол не се слага, тъй като киселото зеле ще овкуси достатъчно.
Добавя се 1 ч. вода.
Завива се всичко с цели листа от зелето, захлупва се добре и се слага да се пече във фурна за 3 - 4 часа на 180°С.
Механа Избата празнува своя 4-ти рожден ...
ЗА 10 НОЕМВРИ, 9-ТИ СЕПТЕМВРИ, БОРБАТА Н...
В търсене на българското: мрежи на нацио...
ЗА 10 НОЕМВРИ, 9-ТИ СЕПТЕМВРИ, БОРБАТА Н...
В търсене на българското: мрежи на нацио...
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Любим линк
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца