Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2009 11:49 - Капама. Българска национална кухня
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 2085 Коментари: 0 Гласове:
0



Капама. Българска национална кухня  

Съставки:

500 гр. свински вратни пържоли
500 гр. пилешко месо
500 гр. телешко месо
300 гр. пушен бекон
40 см. кървавица
1 кисела зелка
1/2 ч. ориз
Чер пипер (зърна)
5 дафинови листа

Приготвяне и сервиране:
Продуктите се редят в голям глинен съд в следната последователност: на дъното зеле, навитата на колело кървавица, телешкото месо, зеле, беконът, пилешкото месо, зеле, пържолите, зеле.
Между редовете поръсваме ориз, черен и червен пипер.
Сол не се слага, тъй като киселото зеле ще овкуси достатъчно.
Добавя се 1 ч. вода.
Завива се всичко с цели листа от зелето, захлупва се добре и се слага да се пече във фурна за 3 - 4 часа на 180°С.



Тагове:   кухня,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586524
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930