2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
СОС- добавка към ястие
Сос "Чили" (САЩ) – 500 г домати, 400 г лук, 6 чушки и 2 люти чушки се наситняват, задушават се 30 мин с 1/2 ч. ч. олио, 8 бахарчета, 2 карамфила и малко джинджифил, претриват се през цедка, добавят се 1 ч. ч. оцет, 50 г захар, сол, черен пипер и червен пипер, къкрят около час. Сервира се към печени меса и риби Сос "Чеснов" (Гърция) – 100 г обелени бадеми и 10 ски-лидки чесън се счукват със сол, добавят се навлажнена филия хляб, 1/2 ч. ч. зехтин и 1 к. ч. оцет, разбъркват се до гладка смес. Сервира се към студени меса. Сос "Холандез" – 4 жълтъка и 1 с. л. лимонов сок се разбиват на водна баня, добавя се малко масло, след разтопяване се слага още малко и така до 125 г, сгъстява се, добавят се сол и 2 с. л. гъста сметана. Сервира се към риба, зеленчуци, яйца. Сос тартар с риба тон и чесън – 1 кг риба тон се нарязва на ситно, залива се със сока от 5 лимона, оставя се да престои 2 часа на хладно, прибавят се 1/2 зелена чушка, 1/2 червена чушка, Ѕ жълта чушка и 5 стръка зелен лук, всички нарязани на ситно, посолява се, подправя се с черен пипер. Сервира се върху листа от салата с чеснов сос.
Сос "Фрикасе" – светла запръжка от 3 с. л. масло и 2 с. л. брашно са разрежда с 2 1/2 ч. ч. бульон, слагат се сол и че-рен пипер, ври 15 мин, сваля се от огъня, добавят се 3 жъл-тъка, разбити в 100 г кисело мляко, отново се загрява до завиране. Сервира се към агнешко, телешко, птиче
Сос "Яйчен" – 3 жълтъка се разбиват с 1 с. л. лимонов сок, добавят се 125 г масло, 30 г нишесте, сол, черен пипер и 1 яйце, нагряват се до сгъстяване. Сервира се към телешко филе.
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца