Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 10:22 - КАТМИ
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 2359 Коментари: 0 Гласове:
2



КАТМИ
(Хасково)

Продукти: брашно 200-400 г (1-2 чаени чаши),
 вода 400 мл (2 чаени чаши),
масло 60 г (1/2 пакетче),
щипка сол,
мая 5-10 г (1 малка бучка),
жълтък 1 бр.

Маята се размива с малко хладка вода и към нея се прибавят брашното, солта и останалата част от водата. Приготвя се тесто, малко по-гъсто от палачинково, което се оставя да втаса, докато обемът му се увеличи 2-3 пъти. От него върху сач се изпичат катми.
За свяка катма сачът се намазва с мазнина и разбит жълтък и отгоре с черпаче се сипва от тестото.
Като се запекат от едната страна (това се познава по появяването на дупчици по повърхността), катмите се обръщат, за да се запекат и от другата страна.
След изпичането катмите се намазват с масло и се поднасят топли с кисело мляко, яйран или мед.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586448
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930