Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 08:24 - ЧОРБА ОТ ЗРЯЛ ФАСУЛ ПО МАНАСТИРСКИ
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 6288 Коментари: 1 Гласове:
0



ЧОРБА ОТ ЗРЯЛ ФАСУЛ ПО МАНАСТИРСКИ
 

(Великотърновско)

Продукти: зрял фасул 150 г (3/4 чаена чаша), моркови 150 г (2-3 бр.), целина 50 г (1/2 глава), лук 50 г (1 глава), домати 100 г (2 бр.), пиперки 100 г (2 бр.), лютиви пиперки 5 бр., растително масло 50 мл (5 супени лъжици), магданоз, джоджен и сол на вкус.

Почистеният и измит фасул се накисва в студена вода за 6-7 часа, след което отново се измива, залива се с вода и се вари на умерен огън. Прибавят се растителното масло, лукът, морковите и целината, нарязани на дребно. По-късно се слагат пиперките, също нарязани на дребно. Към края на варенето се прибавят обелените и нарязани на дребно домати и джодженът. Готовата чорба се посолява и се поръсва със ситно нарязан магданоз.



Тагове:   чорба,   манастирски,   фасул,


Гласувай:
0



1. анонимен - Hello!
02.02.2012 08:31
Hi! my celebrity is Jully. I would like to meemeet respected brat :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586736
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930