Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
Постинг
16.12.2010 16:09 -
Греяна ракия
Продукти:
2 супени лъжици мед (или захар)
200 мл плодова (може и гроздова) ракия
5-6 карамфилчета
(по желание): щипка розмарин, или портокалови корички, или кора от лимон, или сушена ябълка... оттук нататък започват фантазиите, но както казва един приятел, "все пак става дума за ракия, не за ошав", така че не прекалявайте
В джезве се карамелизира меда (или захарта). Тук трябва да кажа, че меда карамелизира по-трудно, но пък той е по-дъхав дори и само като се разтопи, без да карамелизира. В последния момент се слагат подправките, след което се налива и ракията. Тънкостта е в това, течността да се махне от огъня в момента на завиране (както се казва, "да се обърне един път"). Пие се горещо, не можете да се изгорите, тъй като температурата на завиране е доста по-ниска. И една тънкост - докато се пие, не се вдишва, иначе опияняването идва много скоро.
Наздраве и весело посрещане на Новата година!
2 супени лъжици мед (или захар)
200 мл плодова (може и гроздова) ракия
5-6 карамфилчета
(по желание): щипка розмарин, или портокалови корички, или кора от лимон, или сушена ябълка... оттук нататък започват фантазиите, но както казва един приятел, "все пак става дума за ракия, не за ошав", така че не прекалявайте
В джезве се карамелизира меда (или захарта). Тук трябва да кажа, че меда карамелизира по-трудно, но пък той е по-дъхав дори и само като се разтопи, без да карамелизира. В последния момент се слагат подправките, след което се налива и ракията. Тънкостта е в това, течността да се махне от огъня в момента на завиране (както се казва, "да се обърне един път"). Пие се горещо, не можете да се изгорите, тъй като температурата на завиране е доста по-ниска. И една тънкост - докато се пие, не се вдишва, иначе опияняването идва много скоро.
Наздраве и весело посрещане на Новата година!
Търсене
Блогрол
1. Любим линк
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца