2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Саздърма - месно ястие с телешко или овче месо
Съставки:
телешки кости с месо 4-5 кг
- ципи от телешко месо
- сол на вкус
- чер пипер на зърна и дафинов лист
Приготвяне:
Костите се сваряват добре в тенджери под налягане.
Като се сварят едните, течността се прецежда и се използва за варене на другите. Така се получава много силен бульон.
След това масото се обезкостява. Накъсва се на по-ситно в тава. Няколко пъти се почиства за останали малки дребни костички.
После месото се слага в тава и се запържва във фурната с 1-2 чаши от бульона, докато остане на мазнина.
В началото се слага солта, а по-накрая дафинов лист и зърна черен пипер.
Слад като се изпържи добре всичко се пълни в двулитрови бутилки от безалкохолно,разбира се преди това се отрязва им горната част.
Тъпче се хубаво, да няма въздух и се оставя на студено или в хладилника. Може и във фризер.
Костите може да бъдат от гръбнака, ребра, джолани и кости от краката, тел. глава
Бодибилдинг - новата мода у младите
Пикантен ориз със зеленчуци и пилешко ме...
Мартеницата – българският знак на пролет...
Спечели пари от блога си с Google AdSens...
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца