2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Тайната на смядовската луканка е в чесъна
Месото се смила два пъти
35 % телешко месо
45 % свинско от източно-балканска порода
25 % гръдна сланина от прасето
подправки за 1 кг.:
22 грама сол
4-5 грама черен пипер
1 грам чесън
3 грама кардамон
2-3 грама захар
1 грам чилска селитра
Месото се реже на парчета, охлажда се, отделните парчета не се допират едно до друго.
Сланината се мели охладена, от -2 до 4 градуса.
Месото се смила два пъти с две решетки, едната по-едра, другата доста по-ситна.
Сместта зрее 1-2 дни да придобие червен цвят.
Пълни се в говежди черва.
Обикновените луканки се връзват в двата края. Смядовската има и трето - през средата. Следва опушване. На третия ден се валира за първи път, минават се общо 3 преси. Следва сушене в продължение на 58 дни и е готова.
1500-метрова луканка приготвиха ...
Какво трябва да знаем, когато купуваме л...
20.10.2012 07:28
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца