Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
04.09.2009 18:15 -
Шиш кебап за 4 души
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 2079 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.09.2009 18:35
Прочетен: 2079 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 04.09.2009 18:35
Шиш кебап за 4 души
1 кг хубаво шарено месо, нарязано на големина колкото яйце, добавяме му лукова вода (изцеден сок от срял лук), сол и пипер на вкус, 1 ч.л. канела, щипка от 3 пръста чубрица и мащерка, размесваме добре, покриваме и оставяме да почива на хладно поне 2-3 часа. Може да се добави и прецедени домати към маринатата щипка сумак или самардала по желание.
След като е престояло месото, нанизваме на шиш, като по желание може измежду месото да нанижем лук, гъба или каквото речем по наш вкус но да не е много зеленчук. Печем шишовете на скара или във фурна като отвреме на време поливаме с луковата вода или доматения сок, може и да ги смешаме. Печем до готовност на месото, сервираме докато е топло, можем да гарнираме с кьопоолу, печени всякакви зеленчуци и сирена, ако пък е пролетно време както сега слагаме и зелен лук, марулки и каквото дава все още оскъдната ни градина за момента. Препоръчвам и топла пърленка шарена сол и масло да има на масата, много добра комбинация са ястието и тази пърленка ако са направени на дървени въглища, опушения им вкус подканя за студени пития а самата салата си казва какво ще е и то.
1 кг хубаво шарено месо, нарязано на големина колкото яйце, добавяме му лукова вода (изцеден сок от срял лук), сол и пипер на вкус, 1 ч.л. канела, щипка от 3 пръста чубрица и мащерка, размесваме добре, покриваме и оставяме да почива на хладно поне 2-3 часа. Може да се добави и прецедени домати към маринатата щипка сумак или самардала по желание.
След като е престояло месото, нанизваме на шиш, като по желание може измежду месото да нанижем лук, гъба или каквото речем по наш вкус но да не е много зеленчук. Печем шишовете на скара или във фурна като отвреме на време поливаме с луковата вода или доматения сок, може и да ги смешаме. Печем до готовност на месото, сервираме докато е топло, можем да гарнираме с кьопоолу, печени всякакви зеленчуци и сирена, ако пък е пролетно време както сега слагаме и зелен лук, марулки и каквото дава все още оскъдната ни градина за момента. Препоръчвам и топла пърленка шарена сол и масло да има на масата, много добра комбинация са ястието и тази пърленка ако са направени на дървени въглища, опушения им вкус подканя за студени пития а самата салата си казва какво ще е и то.
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Любим линк
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца