2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Пилешки филенца
0,500 кг пилешко филе
2 глави кромид лук
2 - 3 скилидки чесън
250 гр. гъби
100 мл готварска сметана
2 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
смлян черен пипер на вкус
* Пилешкото филе се измива и се слага за 30 мин във фризера за да стегне, така по-лесно след това може да се нареже на кубчета 3х3 см.
* Лукът се реже на кръгове, като се стриват леко с пръсти за да се получат отделни лучени кръгчета. Гъбите се режат на филийки, а чесъна на ситно.
* В дълбок тиган уок се загрява олиото и се добавят нарязаните пилешки кубчета, разбърква се на няколко пъти и когато пилето е почти готово (15 мин).
* Добавят се лука, чесъна и гъбите и се разбърква. Ако е необходимо се налива още малко олио. Аз добавям и 1 морков, нарязан на пръчици (в оригиналната рецепта няма морков)
* Когато зеленчуците са почти готови се овкусява с подправките и се добавя доматеното пюре, размито с 1 с.л. брашно и червения пипер в 2 с.л. вода. Разбърква се и се добавя готварската сметана.
* Ястието се задушава 5 минути и се сервира.
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца