2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Пикантни пилешки крилца на фурна
рецепта за мезе за бира или студено бяло вино - лесна и бърза за приготвяне
1,5 кг пилешки крилца
2 - 3 скилиди чесън
настъргана лимонова кора
лимонов сок
2 - 3 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. ракия (или водка)
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
черен пипер на вкус
* Пилешките крилца се почистват и им се отрязват връхчетата. Разрязват се на 2 части;
* От соевия сос, зехтина, ракията, черен пипер на вкус и настърганата лимонова кора се приготвя марината. В нея се потапят крилцата и се оставят в затворен съд поне за 30 мин (може и за една нощ в хладилника);
* Пекат се в голямата тава на фурната на 200 градуса, около 40 мин, или до готовност - стават златисти и хрупкави;
* Останалата марината се загрява в малка тенджерка и се добавя меда и прясно изцеден сок от един лимон. Разбърква се и като поври на слаб огън около 10 мин пикантния сос се сервива с изпечените крилца.
Идея: Могат да се сервират с ризото от кафяв ориз със зеленчуци.
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца