Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
21.10.2009 12:50 -
Пилешкo филе с мед и бадеми
Пилешкo филе с мед и бадеми
Продукти:
300 гр. пилешко филе
3 суп. лъж. мед
2 суп лъж. портокалов сок
2 суп. лъж. зехтин
60 гр. белени сурови бадеми
щипка червен пипер
1 ч. лъж. лъж. нарязана прясна майорана
сол на вкус
Пилешките филета се измиват и подсушават.
Ако са много дебели се начукват с дървено чукче.
Ако медът е захаросан се затопля леко докато се втечни.
Смесва се с портокаловия сок, зехтина, червения пипер, майораната и малко сол.
Дъното на малка тавичка се покрива с алуминиево фолио.
Пилешките филета се потапят в медената смес и се поставят в тавата върху фолиото. С останалата медена марината се поливат филетата отгоре и се поръсват обилно със смлените на едро бадеми.
Тавата се покрива плътно с друг лист алуминиево фолио.
Пилето се пече 30-40 минути на 200°C. След това горният лист фолио се отстранява и филетата се допичат още 10 минути, докато бадемите върху тях придобият златист цвят.
Сосът в тавичката се карамелизира, за това ако е необходимо се добавя малко вода за да не изсъхне пилешкото месо
Продукти:
300 гр. пилешко филе
3 суп. лъж. мед
2 суп лъж. портокалов сок
2 суп. лъж. зехтин
60 гр. белени сурови бадеми
щипка червен пипер
1 ч. лъж. лъж. нарязана прясна майорана
сол на вкус
Пилешките филета се измиват и подсушават.
Ако са много дебели се начукват с дървено чукче.
Ако медът е захаросан се затопля леко докато се втечни.
Смесва се с портокаловия сок, зехтина, червения пипер, майораната и малко сол.
Дъното на малка тавичка се покрива с алуминиево фолио.
Пилешките филета се потапят в медената смес и се поставят в тавата върху фолиото. С останалата медена марината се поливат филетата отгоре и се поръсват обилно със смлените на едро бадеми.
Тавата се покрива плътно с друг лист алуминиево фолио.
Пилето се пече 30-40 минути на 200°C. След това горният лист фолио се отстранява и филетата се допичат още 10 минути, докато бадемите върху тях придобият златист цвят.
Сосът в тавичката се карамелизира, за това ако е необходимо се добавя малко вода за да не изсъхне пилешкото месо
Търсене
Блогрол
1. Любим линк
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца