Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
03.07.2010 20:25 -
Картофен огретен
Картофен огретен
Необходими продукти за 4 порции
1 1/2 кг картофи 125 г масло 500 мл горещо прясно мляко 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон 4 с.л. брашно 3 яйца 200 г натрошено краве сирене 100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне
1 1/2 кг картофи 125 г масло 500 мл горещо прясно мляко 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон 4 с.л. брашно 3 яйца 200 г натрошено краве сирене 100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват и се бланшират за 5-10 мин. във вряща вода. Когато изстинат, се нарязват на кръгчета.
-
100 г масло се разтопява и в него се запържва брашното, при непрекъснато бъркане се прибавя млякото. Разбърква се, докато се получи гладък сос. В готовия сос се натрошава кубчето MAGGI Зеленчуков бульон. Когато сосът поизстине, се слагат разбитите яйца.
-
С останалото масло се намазва дъното на тавичка. В нея се нареждат половината от картофите, слага се натрошеното сирене, отгоре се слага другата половина от картофите. Всичко се залива с готовия сос, поръсва се с кашкавала и се пече на 180°С около 20 мин.
Търсене
Блогрол
1. Любим линк
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца