2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Необходими продукти:
1 пилешко бутче
15 г аншоа
1 яйце
2 г чесън
сокът от 1 лимон
20 г горчица
100 мл олио
250 г домати
по 1 щипка сол и захар кълнове от рукула и ряпа чери доматчета
150 г морска сол 300 мл олио 1 салата „Лоби“ („Лоло Росо“ или „Айсберг“)
по 1–2 стръка розмарин, мащерка и риган 1–2 скилидки чесън 2 г черен пипер 40 г сол стръкове розмарин, мащерка и риган 30 мл зехтин
1. Бутчето се разрязва на две, продупчва се с вилица или шиш. Слага се в морската сол, розмарина, мащерката, ригана и нарязания наедро чесън. Оставя се да отлежи 2–4 часа. Месото се измива със студена вода от солта и подправките и се запечатва с горелка или на силно загрят тиган. Олиото се сипва в подходящ съд, загрява се на температура 70–80 градуса и в него се пуска бутчето. Конфитира* се 4–6 часа до готовност.2. В подходящ съд се поставят аншоата, яйцето, олиото, чесънът и лимоновият сок за соса и се пасират до
3. Доматите се бланшират и се шокират (поставят се в купа с лед), обелват се, разрязват се на четири, отделя се течната част и се овкусяват със солта и захарта. След около 1 час се изваждат и се отцеждат от сока, който са пуснали. Подреждат се в тава, поливат се със зехтина и се поставят във фурна, загрята на 75 градуса. Сушат се 4–6 часа до готовност.4. В средата на подходяща чиния се подреждат сърцевината от салатата, отгоре се поставят кълновете, обезкостеното пиле конфи, заливат се с дресинга и се аранжира с доматът конфи и чери домати. Декорира се със свежи билки.* Конфи (конфитиране) – консервиране (от фр.): всеки продукт, сготвен на маслена баня при ниска температура (70–80 градуса), се нарича конфи.
2. В подходящ съд се поставят аншоата, яйцето, олиото, чесънът и лимоновият сок за соса и се пасират до хомогенна смес.
Начин на приготвяне:
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца