Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 09:56 - Салата „Пиле и домат конфи“
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 3121 Коментари: 1 Гласове:
1



Необходими продукти:

 

1 пилешко бутче
15 г аншоа
1 яйце
2 г чесън
сокът от 1 лимон
20 г горчица
100 мл олио
250 г домати
по 1 щипка сол и захар кълнове от рукула и ряпа чери доматчета
150 г морска сол 300 мл олио 1 салата „Лоби“ („Лоло Росо“ или „Айсберг“)
по 1–2 стръка розмарин, мащерка и риган 1–2 скилидки чесън 2 г черен пипер 40 г сол стръкове розмарин, мащерка и риган 30 мл зехтин


1. Бутчето се разрязва на две, продупчва се с вилица или шиш. Слага се в морската сол, розмарина, мащерката, ригана и нарязания наедро чесън. Оставя се да отлежи 2–4 часа. Месото се измива със студена вода от солта и подправките и се запечатва с горелка или на силно загрят тиган. Олиото се сипва в подходящ съд, загрява се на температура 70–80 градуса и в него се пуска бутчето. Конфитира* се 4–6 часа до готовност. 2. В подходящ съд се поставят аншоата, яйцето, олиото, чесънът и лимоновият сок за соса и се пасират до

 


3. Доматите се бланшират и се шокират (поставят се в купа с лед), обелват се, разрязват се на четири, отделя се течната част и се овкусяват със солта и захарта. След около 1 час се изваждат и се отцеждат от сока, който са пуснали. Подреждат се в тава, поливат се със зехтина и се поставят във фурна, загрята на 75 градуса. Сушат се 4–6 часа до готовност. 4. В средата на подходяща чиния се подреждат сърцевината от салатата, отгоре се поставят кълновете, обезкостеното пиле конфи, заливат се с дресинга и се аранжира с доматът конфи и чери домати. Декорира се със свежи билки. * Конфи (конфитиране) – консервиране (от фр.): всеки продукт, сготвен на маслена баня при ниска температура (70–80 градуса), се нарича конфи.


 


2. В подходящ съд се поставят аншоата, яйцето, олиото, чесънът и лимоновият сок за соса и се пасират до хомогенна смес.

Начин на приготвяне:

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neshov - tazi retsepta e avtorska i e na Valeri Neshov
03.06.2012 15:30
Elena,jelatelno e kogato publikuvate retsepta da izpisvate koi e avtora .v protiven sluchei se talkuva kato krajba i zluopotreba s avtorsko pravo.
Pozdravi.
Valeri Neshov
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586787
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930