Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2010 12:02 - Ярешко с къри
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 2465 Коментари: 0 Гласове:
0



Ярешко с къри

Това ямайско ястие е значително по-леко от повечето ястия, типични за този район, и има много варианти за готвене, включително с овнешко, вместо ярешко месо или с картофи, прибавени към сместа. Без значение как го ядете, ярешкото месо с къри почти винаги се сервира с ориз като гарнитура, което се оказва чудесна добавка към това вкусно ястие.

Съставки:

1 Ѕ кг. ярешко месо
3-4 с.л. къри
2 лука
4 стръка мащерка
2 стръка чесън
2 цели шотландски пикантни чушки
черен пипер
сол
2 малки моркова, нарязани на парчета (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подправете с къри, мащерка, чесън, лук, черен пипер и сол.
2. За по-добър вкус оставете сухото месо да престои една нощ в хладилника.
3. Сложете малко мазнина в тенджера и затоплете. Сложете месото в тенджерата и го запържете, докато придобие леко кафяв цвят.
4. Добавете 1 чаша вода и подправките.
5. Добавете морковите (по желание).
6. Печете, докато месото стане крехко.
7. Добавете цялата чушка и оставете ястието да ври на слаб огън 30 минути.
8. Направете сос, като добавите към сока от месото една чаена лъжичка царевично нишесте. Сервирайте с бял ориз.



Тагове:   къри,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586895
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930