2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. kvg55
9. zaw12929
10. hadjito
11. sparotok
12. bosia
13. getmans1
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Ярешко с къри
Това ямайско ястие е значително по-леко от повечето ястия, типични за този район, и има много варианти за готвене, включително с овнешко, вместо ярешко месо или с картофи, прибавени към сместа. Без значение как го ядете, ярешкото месо с къри почти винаги се сервира с ориз като гарнитура, което се оказва чудесна добавка към това вкусно ястие.
Съставки:
1 Ѕ кг. ярешко месо
3-4 с.л. къри
2 лука
4 стръка мащерка
2 стръка чесън
2 цели шотландски пикантни чушки
черен пипер
сол
2 малки моркова, нарязани на парчета (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подправете с къри, мащерка, чесън, лук, черен пипер и сол.
2. За по-добър вкус оставете сухото месо да престои една нощ в хладилника.
3. Сложете малко мазнина в тенджера и затоплете. Сложете месото в тенджерата и го запържете, докато придобие леко кафяв цвят.
4. Добавете 1 чаша вода и подправките.
5. Добавете морковите (по желание).
6. Печете, докато месото стане крехко.
7. Добавете цялата чушка и оставете ястието да ври на слаб огън 30 минути.
8. Направете сос, като добавите към сока от месото една чаена лъжичка царевично нишесте. Сервирайте с бял ориз.
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца