2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. zaw12929
13. stela50
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Списък на необходимите продукти:
1 заек
1 кг лук
200 г бекон
200 г гъби
150 г маслини
100 мл бяло вино
100 мл олио
7-8 червени чушки
3-4 кисели краставички
2 моркова
1 глава чесън
1/2 връзка магданоз
10 зърна черен пипер
3 дафинови листа
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. лютеница
сол на вкус
за маринатата:
400 мл вода
200 мл вино
200 мл оцет
1 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Продуктите за маринатата се смесват. Заекът се маринова 12 часа. След това се разделя на порционни парчета, които се пържат в нагорещено олио до златисто. Слагат се в глинен гювеч.
2. Лукът се нарязва на едро и се задушава в нагорещено олио. Прехвърля се в гювеча.
3. Морковите и чушките се нарязват на тънки жулиени, а гъбите, краставичките, чесънът и беконът – на едро. Морковите се задушават, след което заедно с останалите продукти се слагат в гювеча.
4. Брашното се запържва. Разрежда се с виното, слагат се доматеното пюре и лютеницата, разбърква се. Сместа се прехвърля в гювеча.
5. Прибавят се маслините, черният пипер и дафиновите листа. Налива се около 1/2 л вода (колкото да покрие продуктите в гювеча), посолява се, слага се нарязаният на ситно магданоз. Запечатва се с тесто и се пече около 1 – 1 1/2 часа при умерена температура.
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца