Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2010 10:32 - Капама със заешко
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 2732 Коментари: 0 Гласове:
1



Капама със заешко  

Списък на необходимите продукти:

1 заек
1 кг лук
200 г бекон
200 г гъби
150 г маслини
100 мл бяло вино
100 мл олио
7-8 червени чушки
3-4 кисели краставички
2 моркова
1 глава чесън
1/2 връзка магданоз
10 зърна черен пипер
3 дафинови листа
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. лютеница
сол на вкус

за маринатата:

400 мл вода
200 мл вино
200 мл оцет
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:

1. Продуктите за маринатата се смесват. Заекът се маринова 12 часа. След това се разделя на порционни парчета, които се пържат в нагорещено олио до златисто. Слагат се в глинен гювеч.
2. Лукът се нарязва на едро и се задушава в нагорещено олио. Прехвърля се в гювеча.
3. Морковите и чушките се нарязват на тънки жулиени, а гъбите, краставичките, чесънът и беконът – на едро. Морковите се задушават, след което заедно с останалите продукти се слагат в гювеча.
4. Брашното се запържва. Разрежда се с виното, слагат се доматеното пюре и лютеницата, разбърква се. Сместа се прехвърля в гювеча.
5. Прибавят се маслините, черният пипер и дафиновите листа. Налива се около 1/2 л вода (колкото да покрие продуктите в гювеча), посолява се, слага се нарязаният на ситно магданоз. Запечатва се с тесто и се пече около 1 – 1 1/2 часа при умерена температура.



Тагове:   капама,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586850
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930