Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 14:16 - КНИЖЕН КЕБАП ПО ПЛЕВЕНСКИ
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 1439 Коментари: 0 Гласове:
2



КНИЖЕН КЕБАП ПО ПЛЕВЕНСКИ
(с. Пелово)

Продукти: свинско месо от филето 1 кг,
гъби 250 г (1 и 1/2 чаени чаши),
кромид лук 250 г (4-5 глави),
бяло вино 50 мл (1 кафена чашка),
краве масло 100 г (1/2 чаена чаша),
червени домати 50 г (1 бр.) или лютеница 10 г (1 чаена лъжичка),
чубрица 1 стрък,
лютиви пиперки 5 бр.,
сол и черен пипер на вкус.

Месото се нарязва на хапки, като за шишчета, и към него се прибавят ситно нарязаните лук, домати и гъби, черният пипер, чубрицата, виното и сол на вкус.
Сместа се оставя да престои 24 часа на хладно място.
В 5 хартии, намазани с масло, се слага по 1/5 част от сместа и се добавя по 1 лютива пиперка и 1/5 от маслото. Кебапът се увива в хартията и се пече.
Поднася се топъл.



Тагове:   кебап,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586858
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930