Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 14:14 - ПИЛЕ, ПЕЧЕНО ПО СЕЛСКИ
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 1541 Коментари: 0 Гласове:
1



ПИЛЕ, ПЕЧЕНО ПО СЕЛСКИ
(Тракия)

Продукти: 1 пиле около 1 кг,
червени домати 400 г (4-5 бр.),
лютиви пиперки 2-3 бр.,
краве масло 100 г (1/2 чаена чаша,
копър 1 връзка,
чесън 5-6 скилидки,
пресен кромид лук 2 връзки,
джоджен 1 връзка,
черен пипер и сол на вкус.

Дреболиите на пилето се измиват добре, нарязват се на дребно и се поставят в тенджера, заливат се с вода, посоляват се и се сваряват.
В част от мазнината се задушават дребно нарязаните домати, лук и чесън.
Разбъркват се с черния пипер и се заливат с малко бульон от дреболиите.
В соса, след като кипне, се прибавят сварените дребилийки, а малко по-късно опечените, обелени и нарязани на парченца пиперки и ситно нарязаният джоджен.
Сместа се задушава на тих огън, докато остане на мазнина.

Пилето се разрязва на две половини, посолява се, намазва се с останалото масло от двете страни и се пече на скара върху жар. Поднася се със задушените дреболии.



Тагове:   пиле,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 586906
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930