Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2009 18:32 - Саздърма - месно ястие с телешко или овче месо
Автор: elenaph Категория: Хоби   
Прочетен: 14680 Коментари: 2 Гласове:
0



Саздърма - месно ястие с телешко или овче месо


Съставки:


телешки кости с месо 4-5 кг

  • ципи от телешко месо
  • сол на вкус
  • чер пипер на зърна и дафинов лист

Приготвяне:

Костите се сваряват добре в тенджери под налягане.
Като се сварят едните, течността се прецежда и се използва за варене на другите. Така се получава много силен бульон.
След това масото се обезкостява. Накъсва се на по-ситно в тава. Няколко пъти се почиства за останали малки дребни костички.
После месото се слага в тава и се запържва във фурната с 1-2 чаши от бульона, докато остане на мазнина.
В началото се слага солта, а по-накрая дафинов лист и зърна черен пипер.
Слад като се изпържи добре всичко се пълни в двулитрови бутилки от безалкохолно,разбира се преди това се отрязва им горната част.
Тъпче се хубаво, да няма въздух и се оставя на студено или в хладилника. Може и във фризер.
Костите може да бъдат от гръбнака, ребра, джолани и кости от краката, тел. глава

 



Тагове:   месо,   ястие,


Гласувай:
0
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. net - хитрините на баба
29.09.2009 16:25
бутилката не се отрязва, а само се срязва в горната част. Пълни се и в двата края, а след това докато е още топла се "затваря" , като се залепва с тиксо. Така няма никакъв достъв до свободен въздух и зе запазва по-добре
цитирай
2. анонимен - 4akaraka
29.01.2012 19:15
agfds
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elenaph
Категория: Хоби
Прочетен: 291422
Постинги: 121
Коментари: 67
Гласове: 250
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Декември, 2014  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031